Kiemelt ajánlatunk:
Vásároljon nálunk 4 db Barum, Semperit vagy Continental abroncsot és mi 2 év kátyúgaranciát adunk ajándékba. RÉSZLETEK >
Ne cipelje kerekeit, hagyja
ingyenes "Gumihotelunkban"
a következő szezonig. RÉSZLETEK >
 
   
 
Kategória:
Méret:
/ R

Köszöntjük Webáruházunkban!

Vásároljon téli, nyári gumiabroncsot, felnit 
otthonából, jelentős árkedvezményeket
biztosítunk
, több mint 20 forgalmazott márka közül.
A megvásárolt abroncsait
20 km-es körzetben
díjmentesen, azon túl
800 Ft / abroncs
áron kiszállítjuk.

Szerelési díjainkat
ide kattintva tekintheti meg.Általános szerződési feltételek

Üdvözöljük a www.autoszentivan.hu internetes áruházában!

Kérjük rendelése előtt, minden esetben olvassa el üzletszabályzatunkat. Az autoszentivan.hu oldalon történt vásárlás esetén minden vásárló kijelenti, hogy a megrendelés menetét ismeri, az üzletszabályzattal egyetért és elfogadja. Az áruházban történő vásárlás egyúttal az Általános Szerződési Feltételek elfogadását jelenti.

Név: AutóSt.Iván
Cím: 2084 Pilisszentiván, Bánki Donát u. 2.
Telefon: (+36) 26 567 061
Mobil: (+36) 70 942 5812
Fax: (+36) 26 367 020
E-mail: info@autoszentivan.hu
Adószám: 49791057-2-33
Cégjegyzékszám: Cg.13-11-090647/8
Számlavezető Bank: Pilisvörösvár és környéke Takarékszövetkezet
Bankszámlaszám: 65700048-10115545

Az autoszentivan.hu gumiabroncs áruházban a vásárlás interneten, telefonon vagy faxon keresztül lehetséges.

A weboldalon található információkat rendszeresen frissítjük, ezért esetleges elírások, hibák előfordulhatnak, melyekért felelőséget nem tudunk vállalni.

Árak, vásárlás, szállítás, fizetés:

A termékek mellett feltüntetett ár az adott termék vételára, mely tartalmazza az általános forgalmi adót.

Az alábbi szállítási és fizetési módokat kínáljuk Önnek:

 • Személyes átvétel telephelyünkön, fizetés készpénzzel
 • Házhozszállítás, utánvétes fizetéssel
 • Házhozszállítás, banki átutalással

Személyes átvétel telephelyünkön, fizetés készpénzzel:

A megrendelt gumiabroncsok egyeztetés után átvehetők telephelyünkön, készpénzzel történő fizetéssel. A megrendelt gumiabroncsokat a rendeléstől számított 3 napig tarjuk foglalásban, -amennyiben nem jelöl meg más időpontot az átvételre - majd a rendelést töröljük.

Házhozszállítás, utánvétes fizetéssel:

A kiszállítást megelőzően az AutoSt.Iván értesítést küld a vevőnek a kézbesítés várható időpontjáról. Kérjük, hogy az átvétel érdekében olyan címet és időpontot adjon meg, amelyiken biztosan talál a futár átvételre jogosult személyt. Szállítási határidő, a rendelés visszaigazolásától számítva 3 munkanap. Amennyiben a megrendelés teljesítése ezt túllépné, telefonon vagy e-mailben értesítést küldünk a megrendelőnek.

Négy gumiabroncs vásárlása esetén a házhozszállítás Budapesten és Pest megye következő területeire díjmentes:

Szentendre Budakalász Pomáz Üröm
Pilisborosjenő Pilisszentiván Solymár Piliscsaba
Pilisjászfalu Pilisvörösvár Piliscsév Tinnye
Tök Perbál Zsámbék Páty
Telki Budajenő Budakeszi Budaörs

Ennél kisebb mennyiség vásárlása esetén a szállítás díja 1000 Ft/rendelés. Téves megrendelés esetén az ismételt szállítás, és az eredeti termék visszaszállításának díja 3000 Ft.

A megrendelt terméket a vevő köteles a kiszállítás időpontjában tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén a vételárat, a futárnak megfizetni. A számla aláírásával és a termék átvételével Ön igazolja, hogy a kért árut hiánytalanul és sérülésmentesen átvette. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációkat nem áll módunkban elfogadni.
Az AutóSt.Iván fenntartja a jogot, hogy 100.000 Ft értékű megrendelés felett 30% előleg megfizetéséhez kösse.

Házhozszállítás, banki átutalással:

A megrendelés feldolgozását követően, a megadott e-mail címre számlamásolatot küldünk. A számla végösszeget kérjük, utalja át bankszámlánkra (Pilisvörösvár és vidéke takarékszövetkezet: 65700048-10115545). A közlemény rovatban, minden esetben tüntesse fel a számla sorszámát, illetve a megrendelő (vevő) nevét.

Szállítási határidő az áru ellenértékének bankszámlánkra történő beérkezésétől számítva 3 munkanap. Amennyiben a megrendelés teljesítése ezt túllépné, telefonon vagy e-mailben értesítést küldünk a megrendelőnek.

A kiszállítást megelőzően az AutoStIván munkatársa felveszi a megrendelővel a kapcsolatot és megállapodnak a kézbesítés várható időpontjáról. Kérjük, hogy az átvétel érdekében olyan címet és időpontot adjon meg, amelyiken biztosan talál a futár átvételre jogosult személyt. Négy gumiabroncs vásárlása esetén a házhozszállítás Budapesten és Pest megye következő területeire díjmentes:

Szentendre Budakalász Pomáz Üröm
Pilisborosjenő Pilisszentiván Solymár Piliscsaba
Pilisjászfalu Pilisvörösvár Piliscsév Tinnye
Tök Perbál Zsámbék Páty
Telki Budajenő Budakeszi Budaörs

Ennél kisebb mennyiség vásárlása esetén a szállítás díja 1000 Ft/rendelés. Téves megrendelés esetén az ismételt szállítás, és az eredeti termék visszaszállításának díja 3000 Ft.

Garancia:

A termékekre a rendeletnek megfelelő (249/2004. (VIII. 27.) kormányrendelet az egyes javító-karbantartó szolgáltatásokra vonatkozó kötelező jótállásról) jótállást és szavatosságot (garancia) vállaljuk.

 

Általános garanciális feltételek

Érvényes az AutóSt.Iván által forgalmazott gumiabroncsokra. Az AutóSt.Iván garanciát vállal az általa forgalmazott gumiabroncsok anyag és gyártási hibáitól való mentességéért az alábbiak szerint: A gumiabroncsok esetében a gyártó által vállalt garanciális időtartamok az irányadóak. A fenti időtartamokon belül a garanciális kötelezettség anyag és gyártási hiba tekintetében a kisteher abroncsoknál az abroncs eredeti futócsatorna mélységének 3 mm-ig történő /kopás miatti / lecsökkenéséig, személyabroncsoknál az abroncs eredeti futócsatorna mélységének 1,6 mm-ig történő /kopás miatti / lecsökkenéséig áll fenn, amennyiben az abroncsot átlagos használati körülmények között üzemeltetik és a felszerelésre, valamint az üzemeltetésre vonatkozó előírásokat továbbá a gyártó előírásait betartják. Szélsőséges út és használati körülmények esetében az AutóSt.Iván fenntartja a jogot a garanciális felelősségének a jelen feltételektől eltérő mértékű szabályozására.

A garanciális igény nem érvényesíthető:

 • helytelen tárolás miatti hibákra,
 • a vonatkozó szabványok, valamint a gyártó által adott előírások figyelmen kívül hagyása miatti, szerelési vagy üzemeltetési hibákra,
 • a jármű vagy tartozékainak hibája, pl. helytelen beállítás stb. által okozott hibákra,
 • baleset, rongálás vagy egyéb külső behatások okozta hibákra,
 • javított abroncsokra,
 • nem a rendeltetés szerinti célra használt abroncsok meghibásodására,
 • versenyzés, sebességi vagy egyéb kísérleti használat közben bekövetkező hibákra.

A garanciális igényeket a mindenkori hatályos jogszabályokat figyelembe véve a forgalmazónál vagy a forgalmazó által erre meghatalmazott képviselőjénél írásban kell bejelenteni: AutóSt.Iván. 2084 Pilisszentiván, Bánki Donát.u.2. Tel.:  (+36) 26 567 061

A bejelentésnek tartalmaznia kell az alábbiakat:

 • az abroncs részletes adatait /méret, mintázat, terhelhetőség, gyártási szám, maradvány csatorna mélység, a hiba rövid leírását stb. /,
 • az eladás időpontját és helyét, az üzemeltető / vevő / nevét, jármű típusát, az abroncs felszerelési és üzemeltetési helyét a járművön, a leszerelés időpontját,
 • a reklamált abroncs tárolásának helyét.
 • reklamáció esetén a számlát minden esetben mellékelni kell.

A reklamáció megvizsgálásának és elbírálásának jogát az AutóSt.Iván fenntartja magának. A jogos reklamációnak elismert abroncsot az AutóSt.Iván a vevő kérésére értékét visszatéríti, illetve új abroncsra cseréli, amelynek a garanciális igény bejelentésének időpontjában érvényes eladási árából az elismert reklamációs követelés illetve a maradvány csatorna mélység arányában engedményt ad.

 

Általános előírások a gumiabroncs használatára

Általános tudnivalók:

A jármű és az út közötti kapcsolatot egyedül a gumiabroncsok biztosítják, ezért nagyon fontos, hogy az abroncsok mindig a legjobb állapotban legyenek. A járműgyártók a gumiabroncsgyártók közreműködésével határozták meg, - minden használati körülményt figyelembe véve - hogy milyen gumiabroncsot kell a járműre felszerelni. Ettől eltérni gumiabroncs méret, konstrukció, terhelési vagy sebességkategória tekintetében csak szakemberrel történt konzultáció után szabad.

Feltétlenül szükséges, hogy a gumiabroncsok rendszeres időközönként - a járműgyártó előírása szerint - felcserélésre kerüljenek.

Gumiabroncsok belső légnyomása:

A biztonságos közlekedés szempontjából az egyik legfontosabb tényező, hogy a gumiabroncsokban lévő légnyomás mindig az előírt értéken legyen. A légnyomás értéke alapvetően befolyásolja az iránytartást, az egyenletes gördülést, a fékező- és vonóerő átadást és a futásteljesítményt.

Ha a jármű az előírtnál alacsonyabb nyomású gumiabroncsokkal üzemel, az, lényegesen megváltoztatja a jármű egyes menettulajdonságait, többek között a kanyarstabilitást, az oldalkúszási tulajdonságokat, a jármű alá- vagy túlkormányozottság tulajdonságait stb. Ezek együttes hatásaként a jármű vezetője adott esetekben - például erős oldalszél, kanyar, hirtelen irányváltoztatás stb. - bizonytalanná válik, és az is előfordulhat, hogy nem tud ura maradni járművének. Az alacsony nyomás az abroncs alkatrészeinek felmelegedéséhez vezet és az ez által okozott károsodás maradandó és akár gyors nyomásvesztést is, okozhat.

Ha az abroncs belső légnyomása magasabb az előírt értéknél, a gumiabroncs talajjal érintkező felülete lecsökken, ami ugyancsak lényeges hatással van a tapadási és egyéb menettulajdonságokra.

Az abroncsok légnyomását rendszeresen / kéthetente / ellenőrizni kell / pótkereket is /! Ezeket az ellenőrzéseket mindig "hideg" abroncson kell elvégezni. Hidegnek tekinthető az abroncs, ha már 2-3 órája nem üzemelt, vagy ha csak 2-3 kilométert futott nagyon alacsony sebességgel.

Fontos, hogy ne felejtsük el a szelepsapkák alkalmazását. A szelepsapka olyan legyen, amelyben van tömítés is, hogy biztosítsa a légzárást és védje a szelepet a szennyeződéstől.

Gumiabroncsok terhelése:

Sose terheljük túl az abroncsot! A gumiabroncs túlterhelésének - az élettartamra kifejtett káros hatásán túl - közelítőleg ugyanazok a következményei, mint az alacsony belső légnyomásnak. Ha bizonytalanok vagyunk, nézzük meg a jármű műszaki adataiban, mennyi a megengedett legnagyobb terhelés.

Kövessük azt az előírást, hogy ha a személyabroncsokat jobban megterheljük / közel a terhelhetőségi határhoz, 4-5 személy esetén /, akkor nagyobb nyomásra kell felfújni, mint normál terhelés / 2-3 személy / esetén. Nagymértékű túlterhelés hatására ugyanis megnő a gumiabroncs deformációja, emiatt a jármű éppúgy elveszti stabilitását, mint az alacsony belső nyomásnál, tehát különösen gyorsan végzendő vezetési manővereknél, például hirtelen irányváltoztatásnál, vagy éles kanyarban az abroncstapadási, valamint oldalkúszási tulajdonságainak romlása miatt a jármű vezetője ugyanúgy nem marad ura a járműnek, amint azt már az alacsony belső nyomásnál is leszögeztük.

Teherabroncsok és terepjáró abroncsok esetén szigorúan kövessük a terhelhetőségi táblázatok előírásait / ezek ugyanis előírják, hogy milyen terhelés, esetleg sebesség esetén milyen nyomást kell alkalmazni /.

Gumiabroncsok le- vagy felszerelése:

A gumiabroncsok le- vagy felszerelését mindig csak szakműhelyben és szakemberrel végeztessük el!

Kerekek kiegyensúlyozása:

Igen fontos követelmény a gumiabroncsok felszerelése után annak statikus, illetve dinamikus kiegyensúlyozása. Minden forgó testnek - a nem teljesen anyageloszlás miatt - van valamilyen mértékű kiegyensúlyozatlansága. Ezt meg kell szüntetni, mert a kiegyensúlyozatlanság az élettartamra, a kopássebességre kifejtett káros hatásán túl lényegesen befolyásolja a jármű menettulajdonságait, illetve stabilitását.

Ezt csak szakműhelyben és szakemberrel végeztessük el!

A gumiabroncs szemrevételezése:

Amellett, hogy a gumiabroncsot a helyes nyomáson üzemeltetjük, az alábbi pontokban leírt ellenőrzésekkel megakadályozhatjuk a gumiabroncs felesleges leszerelését vagy idő előtti tönkremenetelét.

 1. Ha a futómintázatba szorult köveket nem távolítjuk el, ezek egyre mélyebbre hatolnak és eljutnak a karkaszig, ahol annak tönkremenetelét és nyomásvesztést okoznak.
  A rendkívüli balesetveszélyessége miatt külön kell szólni az ikerszerelésű abroncsok közé beszorult idegen tárgyakról, kövekről. Ezek ugyanis a centrifugális erő hatására kirepülhetnek és betörhetik a követő jármű szélvédő üvegét és sérüléseket okozhat.
  Ezért minden járművezetőnek - saját érdekében is - kötelessége, hogy figyelmeztesse azt a gépkocsivezetőt, akinek kocsiján az ikerkerekek között idegen tárgyat, követ észlel!
 2. A gumiabroncs felületére került olaj, üzemanyag festék, illetve egyéb vegyi anyagok tönkretehetik az abroncs gumianyagát. / pl. olajtól megduzzadhat a futógumi, és akkor csökkenhet a csatornamélység és a tapadás / Ilyen esetben ajánlatos a gumiabroncsot bő mosószeres vízzel azonnal lemosni.
 3. Rendszeresen ellenőrizzük a futókopást. A szabálytalan kopás gyakran a jármű mechanikai hibáját jelzi -rossz beállítások / tengelyek párhuzamossága, kerekek összetartási szöge, kerekek dőlésszöge, a kerékfelfüggesztés és a lengéscsillapítók holtjátéka, a fékek, a fékdobovalitás, az alváz kerék melletti alkatrészei, a kormányszerkezet kotyogása, stb. / Az első kerekek rossz geometriája például szabálytalan kopást okoz, és ez csökkenti az abroncs futásteljesítményét, de rontja a kormányzási tulajdonságokat és ezzel a közlekedés biztonságát is. Ha ilyennel találkozunk, ajánlatos a tengelyek és a kerekek beállítását szakműhelyben ellenőriztetni és beállítatni a műszaki előírásoknak megfelelően.
 4. Minden gumiabroncs gyorsabban kopik, ha nagy sebességgel, éles kanyarokban, gyakori fékezéssel és gyorsítással fut, gyakran fut rossz utakon. A gödrökkel, kövekkel vagy más éles tárgyakkal teli út tönkreteheti az abroncsot, úgyhogy az ilyen utakon óvatosan haladjunk és mielőtt normál / az országúton szokásos / sebességgel megyünk, vizsgáljuk meg az abroncsokat, nem sérültek-e meg.
 5. Ne hajtsunk fel gyorsan a járdára hegyes szögben és kerüljük az erős ütődést a járdaszegélyhez. Ez belső sérülést okozhat az abroncsban és később nagy sebességnél a gumiabroncs felrobbanásához, vezethet. Ha szükséges, akkor derékszögben és lassan hajtsunk fel a járdára.
 6. Ha olyan hibákat fedezünk fel, mint például hólyagok, szakadások, vágások, a karkasz kordjait láthatóvá tevő behatolás, vagy arra utaló jelet találunk, hogy az abroncs nagy ütést kapott, melynek következtében fennállhat a belső sérülés veszélye, abban az esetben a gumiabroncsot a lehető leghamarabb le kell szerelni és szakműhelyben szakemberrel meg kell, vizsgáltatni. Így csökkenthető annak a valószínűsége, hogy a sérülés az üzemeltetés közben megnő, vagy hogy az abroncs tönkremegy a behatoló víznek és az út porának hatására. Így a korai leszerelés megnöveli az abroncs sikeres javításának lehetőségét.
 7. A csatornamélység mindig legyen elég ahhoz, hogy az abroncs megfelelően viselkedjen nedves és száraz úton.
  Magyarországon a jelenleg érvényes előírások - 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet - alapján a minimális csatornamélység a teljes felületen mérve:
  • személyabroncsoknál 1,6 mm
  • teherabroncsoknál 3,0 mm
  • nemzetközi személyszállításban résztvevő autóbuszoknál 5,0 mm

A gumiabroncsok javítása:

Minden rendellenességet meg kell mutatni szakembernek, hogy eldöntse, szükséges-e és lehetséges-e a javítás! Csak szakember javíthat abroncsot! Az abroncsgyártó nem vállal felelősséget a javítás megvalósíthatóságával és annak minőségével kapcsolatban! A javított abroncsokra, azok viselkedésére és futásteljesítményére már nem vonatkozik a gyártó garanciája!

Adatvédelem:

Az AutoSt.Iván a személyes adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag a rendelések teljesítéséhez és a számlázáshoz használja fel.

Ezen adatokat cégünk semmilyen formában nem adja tovább, az adatkezelés a 1992.évi LXIII. törvény, 1995.évi CXIX. törvény, 1998.évi VI. törvény figyelembevételével történik.

Az AutóSt.Iván a megrendelőknek lehetőséget biztosít, hogy tárolt személyes adataikat bármikor megnézhessék, módosíthassák, törölhessék. A megrendelői adatok felhasználása más célra csak az érintettek írásbeli hozzájárulásával lehetséges.

Fenntartások:

Az Internet kapcsolatból, illetve az adatbázis kapcsolatban (pl.: karbantartás miatt) bekövetkező hibákból adódó károkért felelősséget nem vállalunk. Fenntartjuk a jogot az akciós és az egyéb árak megváltoztatására, illetve az akciók előzetes figyelmeztetés nélküli megszüntetésére. Fenntartjuk a jogot, (és annak lehetőségét), hogy a webáruházunkban megrendelt gumiabroncs a rendelés pillanatában nem áll rendelkezésre, ezért a Felhasználót (Vevőt) nem tudjuk kiszolgálni a kért termékkel. Az ebből adódó mindennemű kártérítési igényt elutasítjuk.